Menu

Tai Chi Chuan les in Amsterdam West

Vanaf half september beginnen in de Cliffordstudio bij het Westerpark nieuwe tai chi chuan lessen. Wekelijks wordt op donderdag onderwezen in deze traditionele Chinese bewegingswijze.

Lang geleden was er een monnik die na een leven van toegewijd trainen van allerlei vechtstijlen, zich wilde terugtrekken in de bergen om te mediteren. Op een ochtend werd hij gewekt door geluiden en ging kijken wat het kabaal buiten zijn hut inhield. In het struikgewas waren een kraanvogel en een slang met elkaar in gevecht geraakt en vielen elkaar beurtelings aan. Als de één aanviel, gaf de ander mee met de beweging van de aanvaller waardoor deze buiten het bereik bleef. Beide dieren maakten gebruik van de techniek van het meegeven om niet geraakt te worden door de aanvaller, waardoor ze beiden niet verwond werden en hun energie lang konden behouden. De monnik was zo onder de indruk van het principe van het bewegen met de tegenstander mee, waardoor met ontspanning werd gereageerd op invloeden van buitenaf, dat hij deze denkwijze ging doorvoeren in zijn eigen trainingen…

Vanaf 16 september start de beginnerscursus bij het Westerpark. Langzaam gaan we werken aan het begin van een vorm; een serie langzame bewegingen, zoals dit van het tai chi het meest bekend is. Hierbij gaan we ook aan de slag met ‘tai chi’ denken ofwel met oosterse denkwijzen, leren ontspannen en loslaten.

De lessen op de Cliffordstudio worden gegeven op donderdagavond, door Pim van den Broek. Hij beoefend sinds 12 jaar tai chi chuan intensief en gaat jaarlijks naar China en/of Azië voor verdere verdieping in tai chi chuan en yoga. Hier studeert hij bij diverse leraren, en heeft er ook lesgegeven in verschillende disciplines. Sinds 2005 is hij Rijkserkend Leraar Martial Arts.

Donderdagavond 20.00 in de  Cliffordstudio kleine zaal, Cliffordstraat 38 Amsterdam. Voor meer informatie neem een kijkje op www.amsterdamtaichi.nl  of bel 020-7892708.