Menu

buurtboerderij: WERK-AAN-HET-WEILAND-WEEK

Heb je zin om eens lekker de handen uit de mouwen te steken, het boerenleven te proeven en ben je niet bang om vies te worden?
 
In de week van 6 tot en met 12 september willen we een paar middagen met vrijwilligers werken aan het weiland waar sinds enkele maanden onze schapen grazen. Er moet nog veel gebeuren om het weiland winterklaar te maken. De sloten moeten gedregd worden, het riet gekapt en het gras gemaaid.

Voor deskundige begeleiding zorgt Landschap Noord Holland. Zij lenen ons de gereedschappen en leren ons hoe we moeten dreggen, zeisen, maaien en meer. Ook onze buurman, de beheerder van begraafplaats Sint Barbara, komt ons helpen. Hij baggerde vroeger zelf op de ambachtelijke wijze, dus hij kan ons de fijne kneepjes van het vak leren.
Wie mee wil doen kan zich opgeven bij Dirk via dirkwillempostma@gmail.com Bij hem kun je ook voorkeuren voor dag(del)en aangeven.

De schapenhoeders van Buurtboerderij Ons Genoegen in het Westerpark,
Spaarndammerdijk 319
www.buurtboerderij.nl