Menu

GWL culinair

Lucien van Warmerdam is oud-bewoner van het gwl-terrein. Hij heeft ooit buurtdiners gecoördineerd tijdens de jaarlijkse Midzomernachtfeesten. Hij is met zijn gezin twee jaar geleden verhuisd naar Zwolle en is daar een kookboekenwinkel begonnen en schrijft zo nu en dan recepten. Graag houdt hij het culinaire leven op het GWL-terrein van afstand nog een beetje op peil door af en toe een recept te sturen:
Het aspergeseizoen staat weer voor de deur, acht april vindt op de Keukenhof de aftrap plaats. Het zal niet meteen volop zijn maar de eerste zijn dan weer verkrijgbaar. Eind april begint het seizoen pas echt en dat gaat dan door tot en met 24 juni ( Sint Jan).
 Heerlijk, gewoon met wat goede ham, een paar verse scharreleitjes en een botersausje. Niet verder vertellen, maar ik vind het ook erg lekker met een beetje mayonaise (wel goede mayo dan, zoals bij Cradam…)
Leuk is het om eens wat anders te doen, er zijn genoeg kookboeken met creatieve en heerlijke recepten. Wat dacht u bijvoorbeeld van oosterse asperges met ossenhaas uit de wok, of een aspergerisotto met paddenstoelen?
Of doe zoals de oude Romeinen: Die droogden de asperges, om ze vervolgens te koken, en dan te pureren. Lekker bij geroosterde vogeltjes met sausje van peperkorrels, lavas, bonenkruid en verse koriander, aangelengd met wijn, olijfolie en garum (de Romeinse vissaus).
Als je asperges koopt let er dan op dat ze echt vers zijn, de stengels moeten stevig en knapperig zijn en het snijvlak mag niet zijn uitgedroogd. Een oud testje is door met de nagel in het snijvlak de duwen. Het vrijgekomen sap moet lekker aromatisch ruiken en niet zurig, want dan zijn ze te oud.
Verder vind ik dat je beter één keer hele goede kunt eten, betaal er dan maar wat meer voor, dan van die slapjanussen voor weinig geld van de super.
Lees verder>>>