Menu

international affairs

Het GWL-terrein timmert internationaal weer flink aan de weg. Het rondleidingenseizoen komt weer op gang, maar ook in andere opzichten weet het buitenland ons te vinden.

Geoffery Heuline is een student Sociale Geografie van de Universiteit van Tours in Frankrijk. Hij zit voor een paar maanden in Amsterdam om zijn afstudeerscriptie te schrijven: over het GWL-terrein. Zijn belangstelling gaat met name uit naar de betrokkenheid en de mobiliteit van de bewoners.
In 150 brievenbussen valt komende week een enquete die de basis gaat vormen voor zijn afstudeerbetoog. Graag dus de enquete invullen en daarna in de brievenbus gooien bij het buurtbeheerdershuisje.
Mensen die geen enquete in de brievenbus hebben gekregen, maar toch mee willen doen kunnen de enquete hier downloaden.

Twee Argentijnse programmamakers die in Amsterdam wonen kwamen per ongeluk in aanraking met het GWL-terrein. Ze hebben het plan opgevat een Spaanstalige videofilm te maken over de wijk, met een nadruk op de bewoners. De komende maanden zullen ze regelmatig in de wijk te vinden zijn voor opnamen of om gesprekken te voeren.
Ze komen graag in contact met Spaanssprekende GWL-bewoners. Ben jij dat, neem dan even contact met ze op.

En dan was er ook nog het televisie item over het GWL op de Italiaanse televisiezender Rai3 op 7 februari. Even je Italiaans opfrissen? Kijk dan hier.