Menu

zaterdag winnaar van de Grote Prijs van Nederland, zondag op het GWL: EEFJE

Hoe het leven in een stroomversnelling kan komen: vrijdag in DWDD, zaterdag winnaar van de Grote Prijs van Nederland en zondag al mogen optreden in een huiskamerconcert op het GWL-terrein. Het overkwam Eefje de Visser allemaal. Zo ben je een onbekend meisje met een gitaar en even later een Bekende Nederlander. Maar in de bomvolle huiskamer van Marja Schavemaker en Gültekin Gülcür (en Meral en Timur) viel van sterallures nog niets te merken. Eefje gaf een sfeervol concert en nam ook na afloop ruim de tijd voor haar nieuwe fans.
Het concert was een van de drie huiskamerconcerten op het GWL in het kader van de Westerparkse Zondagen.

Uit de blog van Eefje:
Ik heb het gekste weekend van mijn leven gehad! Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen, en kan mijn geluk moeilijk uitdrukken via de computer, maar ik zal er toch een beetje over vertellen.
…………………. (DWDD en De Grote Prijs) ……..
En tot slot, vanmiddag trad ik op tijdens een klein en gezellig huiskamerconcertje, georganiseerd door Live in te Living. Dat was ook heel leuk om te doen, er was een prachtig uitzicht over Amsterdam vanuit de woonkamer, lekker eten en superaardige mensen. Een goede, rustige afsluiting van dit bizarre weekend vond ik.

Minder druk bezocht maar ook memorabel was het optreden van Barbara Breedijk tegen de sfeervolle achtergrond van wolkenlucht en watertoren. Ook Barbara is singer/songwriter, maar dan in het Engels. Drie jaar geleden zat zij ook in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Lekkere rokerige stem, bluesy en erg humoristisch.
Ook het andere concert van Gerhardt Heusinkveldt en Ken Parsons – hoewel niet erg druk bezocht – kenmerkte zich als buitengewoon sfeervol.