Menu

hello – goodbye! Eerste GWL welkomstmap uitgereikt

Het is nog geen uitstervend ras, de originele GWL-er die hier al woont vanaf de oplevering van de wijk, maar de spoeling wordt wel dunner. Deze keer was het afscheid nemen op de zevende verdieping van Blok2C, waar Peter van Dorp en Wim Vonk een afscheidsborrel gaven. Hun vertrek naar hun geheel verbouwde nieuwe optrekje in Naarden gaat toch met weemoed gepaard. Het uitzicht zullen ze zwaar missen en ook de beroemde gezelligheid van de gang op de zevende met zijn gangfeesten en kerstversierwedstrijd. Een statistisch onderlegde buurvrouw berekende dat er op de gang nog 55% originele bewoners over waren.
Bijzonder aan de borrel was dat ook de nieuwe bewoners aanwezig waren. Babette Hilhorst en Sander van den Heuvel met kids Bodil en Isa werden gelijk ondergedompeld in de burenvreugd.
Ze komen niet van ver, ze wonen nu nog in de Meander en de kinderen zitten op de Westerparkschool. Het was met name het onpersoonlijke wonen daar tegenover het veel socialere gebeuren op het GWL-terrein dat ze tot de verhuizing heeft doen besluiten.
Als allereersten kregen zij de door de Koepelvereniging gemaakte welkomstmap voor nieuwe bewoners overhandigd. Een map die nieuwe bewoners een introductie geeft in de wijk en vol staat met achtergrondinformatie. De centrale boodschap: op het GWL-terrein betrek je niet zomaar een woning, je krijgt er een wijk bij cadeau.