Menu

zeppelinfilm in premiere op IDFA

De nieuwe film van GWL-bewoonster Ditteke Mensink gaat zondag in première op het IDFA. Hanneke Groenteman schreef over de film:
Eén van de sensaties van het IDFA dit jaar (Documentaire Festival, 19/29 november) zal de film FAREWELL zijn, van Ditteke Mensink. In 1929 reist de journaliste Lady Grace Drummond-Hay als eerste vrouw mee op een zeppelintocht rond de wereld. Ze schrijft over de toestanden aan boord, het in puin liggende Europa en het opkomende communisme. Ze houdt een dagboek bij en daarin schrijft ze de wisselende gevoelens voor haar ex-geliefde, die ook aan boord is. En…alles is toen al gefilmd, prachtig archiefmateriaal! Ditteke Mensink heeft jaren besteed aan het opdiepen van deze beelden en teksten.

Bekijk de trailer

De film is 3 x op het IDFA te zien, 12 december in filmtheater Rialto in Amsterdam (met nagesprek door Peter van Ingen) en komt in maart op de televisie.
Tuschinski 1 zo 22-11 14:30
Pathé de Munt di 24-11 22:15
Tuschinski 6 wo 25-11 15:45