Menu

Reve-monument maakt doorstart: Waterspiegelplein op de schep

Op 14 december aanstaande is het twee jaar geleden dat tegenover het geboortehuis van Gerard Reve een monument werd onthuld ter nagedachtenis aan de Amsterdamse schrijver. Het gedenkteken staat op het Waterspiegelplein.

Het monument is gemaakt door Margriet Kemper en bestaat uit een eenvoudige, zwarte straatlantaarn, met drie luikjes die elk een inkijkje bieden in het leven van de schrijver. In het oorspronkelijke ontwerp zou bovendien een driehoek in de bestrating letterlijk het geboortehuis verbinden met het gedenkteken.

Om budgettaire redenen is die driehoek er destijds niet gekomen. Maar nu twee jaar later, op de geboortedag van Gerard Reve (14 december) zal het kunstwerk eindelijk afgerond zijn.

Geen olifant, maar een gele driehoek. In het kader van de discussie wie nou bepaalt welke kunst er op het GWL-terrein komt: in dit geval het Stadsdeel. Zonder raadpleging van de GWL-bewoners trouwens…