Menu

Rioolwerkzaamheden

Het GWL-terrein is bijna af.
Stichting ECOplan (de verzamelde woningbouwverenigingen die de wijk bouwden) is bezig zichzelf op te heffen, er moeten nog wat laatste (herstel)werkzaamheden worden verricht. Zo is Blok 2C aan de Haarlemmerweg vanaf het begin geteisterd door overstromende riolering. Dat ligt aan onvoldoende capaciteit van de riolering vanuit het blok naar de rioleringsbuis in de straat. Na een nogal langdurig proces, gaat IJmere (ECOplan) de situatie structureel aan passen. En zo zijn dan na een dikke tien jaar de werkzaamheden aan de riolering begonnen.

Hierna is ECOplan nog niet helemaal klaar met Blok 2C. Aan de betonnen zuilen, die vanaf de gevel de lucht in steken, moet ook nog een gevellijn bevestigd worden. Het enorme hekwerk dat destijds geplaatst is moest, na een door bewoners gewonnen procedure, worden verwijderd. Sindsdien wordt er gehakketakt over een nieuwe, subtielere afwerking van de gevel. Het overleg met IJmere lijkt nu vruchten af te gaan werpen. Mogelijk dat binnen enkele maanden de nieuwe gevellijn geplaatst gaat worden.