Menu

stenenregen

Op 10 augustus regende het stenen op de Waterpoortweg. Geen hagelstenen. Er waren kinderen/jogies op het dak waren die tientallen stenen naar beneden hebben gegooid, op de stoep/straat, op met name 2 auto’s, en op mensen die langs het gebouw liepen. Zulke grote keien van zo’n grote hoogte kunnen zware verwondingen of zelfs de dood tot gevolg hebben.
Een buurvrouw belde de politie, toen die kwam bleken de daders al door een andere buur van het dak te zijn gejaagd. Er vielen wel deuken, geen gewonden.

De wijkregisseur meldt:
Ik heb samen met Ben (de buurtbeheerder) een onderzoekje ingesteld en we zijn achter de dadertjes gekomen. Waren inderdaad twee jongetjes uit de buurt.
Ik heb gesproken met de jongetjes en hun ouders. De ouders waren natuurlijk hevig geschrokken. De jongens hebben straf gekregen in de vorm van huisarrest. De auto eigenaren met schade die zich bij mij hadden gemeld heb ik in contact gebracht met de ouders van de jongetjes voor de afhandeling van de schade.
Ik heb zelf de indruk dat het niet meer zal gebeuren. Onder de jeugd uit de buurt werd er volop over gesproken.