Menu

Kelderlampje kapot

Maanden hadden ik en mijn buurman last van duister in onze boxen. Lampje kapot. Maar voordat je een nieuw lampje hebt gekocht, daar gaan weken overheen. Een spaarlamp natuurlijk. Toen ik die had ingedraaid kwam er geen licht uit. Een gewone lamp gaf een heel flauw gloedje. Daar kon ik de bergen rotzooi in mijn box nog niet bij zien.
Mijn buurman had het euvel aangekaart bij woningcorporatie Rochdale. Die wilde wel een monteur sturen, maar dan op onze kosten. Dat gaat in de papieren lopen dachten wij en lieten het bij het oude.
Tot ik op de dinsdag na de Geveltuinendag toevallig bij Ben Wüstenhoff was. Bleek dat er door onze kelder een heel laag voltage stroomt! Nooit geweten! Dat is om te voorkomen, dat mensen vrieskisten en droogmachines op deze gemeenschappelijke stroom laten draaien, vertelde Ben. Die verklaring lijkt vrij logisch en het zal overal in de wereld wel zo zijn. Maar daar kom je pas achter, ik en mijn buurman tenminste, als na 11,5 jaar het lampje kapot gaat.
Nu heeft Ben daar speciale peertjes voor: Extra Low Voltage en die kun je gratis bij hem afhalen in ruil voor de oude.

Lucia Alleman
Blok 10